Direct naar de inhoud.

Zaterdag 6 juli is het jaarlijkse Slotfestijn in Theater Geert Teis. Bestel hier je kaarten!

NIEUW: cursussen Beeldende kunst (voorheen Kunstwerkplaats De Pauw)

Zangles via koor

  • Individueel
  • Stadskanaal en Vlagtwedde
  • Dinsdag en donderdag
  • 10-99 jaar

Zangles via koor

Verbeter je zangstem!

Zing je bij een koor en wil je je stem verder ontwikkelen? Heb je last van je stem na de zangrepetitie? Wil je graag die hoge noot kunnen halen, of wil je nou juist wat meer de diepte in?

In de zanglessen besteden we aandacht aan zangtechniek en gebruiken we passend repertoire om de technieken toe te passen en andersom. Ook onderwerpen als tekstinterpretatie, improvisatie, meerstemmigheid, microfoontechniek en presentatie komen aan bod.

Je eigen zangstem is natuurlijk heel bijzonder, omdat het zo uniek en persoonlijk is. Iedere stem heeft zijn eigen klank, kleur, bereik en mogelijkheden. De klank ontstaat in het strottenhoofd, waar je stemplooien veilig zijn opgeborgen. Je kunt dit ‘instrument’ dus niet zien, dat maakt het extra avontuurlijk en interessant om je stem op de juiste manier te leren gebruiken op elk gewenst moment.

Zanglessen volgen kan al vanaf redelijk jonge leeftijd. Vanaf een jaar of een jaar of 10 kun je starten. Als je nog vrij jong bent, dan is het verstandig om eerst je stem even te laten horen aan de docent, daarvoor kun je een proefles aanvragen.

Ben je lid van een koor – gevestigd in de gemeente Stadskanaal of Westerwolde-Zuid – dat aangesloten is bij Kunstenschool ZG, dan kun je tegen een gereduceerd tarief les krijgen. Je kunt dan gebruik maken van de zogenaamde harfa-regeling: Verenigingen

Ellis de Jong

Ellis begon al vroeg met zingen en is inmiddels al jaren actief als zangeres in diverse bands, (theater)projecten en koren.

Als allround logopediste is ze geschoold in de anatomie en werking van de stem Hierdoor kan ze vakkundig training en advies geven over het gebruik van de stem tijdens het spreken en zingen.

Lees meer
Ellis de Jong
Klaas Withaar

Klaas Withaar

Vanaf mijn zesde jaar kreeg ik orgelles van mijn vader op het harmonium. Mijn vader was ook organist en had tevens drie koren.

Toen ik een jaar of 13 was ging ik naar de muziekschool aan de Badstraat in Musselkanaal, waar ik les kreeg van de heer Ophof. Vanaf mijn 17e kreeg ik les van Piet Wiersma in de Goede Herderkerk in Groningen.

Vervolgens ben ik naar het conservatorium in Zwolle gegaan, met als hoofdvak orgel bij Jaap Dragt en piano van Eduard de Jong. Daarna heb ik een eigen praktijk opgezet en werd ik dirigent van verschillende koren.

Lees meer

Ik wil meer informatie over deze cursus

Ik ben geïnteresseerd in deze cursus

Ik wil graag een proefles