Direct naar de inhoud.

Vanwege de lockdown blijven alle locaties van Kunstenschool ZG gesloten. Mochten er versoepelingen mogelijk zijn, dan zullen we dat zo spoedig mogelijk laten weten via de website en onze nieuwsbrief.

Voor vragen kun je contact opnemen met het secretariaat: info@kunstenschoolzg.nl of 0599-745086.

Gezocht: bestuurslid. Heb jij affiniteit met muziek, dans en theater en wil je je inzetten voor een prachtige organisatie? Meer informatie.

Klaas Withaar

Vanaf mijn zesde jaar kreeg ik orgelles van mijn vader op het harmonium. Mijn vader was ook organist en had tevens drie koren.

Toen ik een jaar of 13 was ging ik naar de muziekschool aan de Badstraat in Musselkanaal, waar ik les kreeg van de heer Ophof. Vanaf mijn 17e kreeg ik les van Piet Wiersma in de Goede Herderkerk in Groningen.

Vervolgens ben ik naar het conservatorium in Zwolle gegaan, met als hoofdvak orgel bij Jaap Dragt en piano van Eduard de Jong. Daarna heb ik een eigen praktijk opgezet en werd ik dirigent van verschillende koren.

Koordirectielessen heb ik gevolgd bij Harry Camstra, Eduard Nieland, Frans Schouten en Jos Leussink. Tegenwoordig dirigeer ik twee gemengde koren, een kinderkoor, een vocaal ensemble en twee mannenkoren.

Tevens ben ik vaste organist in de R.K. Antoniuskerk in Musselkanaal. Sinds september 2009 verzorg ik voor Kunstenschool ZG lessen op basisscholen.

Het bezig zijn met muziek door middel van lesgeven is voor mij een heerlijk vak. Mijn muziekkeuze is nogal breed. Ik probeer alle muziekstijlen uit. Dit doe ik vooral bij de koren, want dat is en blijft voor mij een zeer grote passie!

Wil jij graag orgel, piano, keyboard of zangles? Muziekschool Klaas Withaar verzorgt op meerdere dagen per week lessen in Stadskanaal, Musselkanaal, Vlagtwedde en Sellingen.

Tel.: 06-23790468

E-mailadres: dirigentklaaswithaar@gmail.com