Direct naar de inhoud.

Dinsdag 26 september: popbands De Rijdende Popschool weer van start in Stadskanaal!

 

Woensdag 25 oktober: Muzikale theatervoorstelling ‘Rinkel en Saar naar de onderwaterwereld’ (2+)

Klaas Withaar

Vanaf mijn zesde jaar kreeg ik orgelles van mijn vader op het harmonium. Mijn vader was ook organist en had tevens drie koren.

Toen ik een jaar of 13 was ging ik naar de muziekschool aan de Badstraat in Musselkanaal, waar ik les kreeg van de heer Ophof. Vanaf mijn 17e kreeg ik les van Piet Wiersma in de Goede Herderkerk in Groningen.

Vervolgens ben ik naar het conservatorium in Zwolle gegaan, met als hoofdvak orgel bij Jaap Dragt en piano van Eduard de Jong. Daarna heb ik een eigen praktijk opgezet en werd ik dirigent van verschillende koren.

Koordirectielessen heb ik gevolgd bij Harry Camstra, Eduard Nieland, Frans Schouten en Jos Leussink. Tegenwoordig dirigeer ik twee gemengde koren, een kinderkoor, een vocaal ensemble en twee mannenkoren.

Tevens ben ik vaste organist in de R.K. Antoniuskerk in Musselkanaal. Sinds september 2009 verzorg ik voor Kunstenschool ZG lessen op basisscholen.

Het bezig zijn met muziek door middel van lesgeven is voor mij een heerlijk vak. Mijn muziekkeuze is nogal breed. Ik probeer alle muziekstijlen uit. Dit doe ik vooral bij de koren, want dat is en blijft voor mij een zeer grote passie!

Wil jij graag orgel-, piano-, keyboard- of zangles? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Tel.: 06-23790468

E-mailadres: dirigentklaaswithaar@gmail.com