Direct naar de inhoud.

EXPOSITIES

Nieuw: cursussen Beeldende kunst (v.h. De Pauw)

Maandag 27 mei: start 5-delige cursus Zeefdrukken
Zaterdag 1 juni: workshop Beeldhouwen in speksteen

Exposities

De cursisten en atelierdeelnemers maken prachtig werk en dat laten ze graag zien. Als u een indruk wilt krijgen van welke mooie dingen er allemaal gemaakt worden bij de afdeling Beeldende kunsten, dan kunt u tot medio april terecht bij:

  • De A-Horst in Musselkanaal, waar werk te zien is van deelnemers van het Open Atelier schilderen.
  • De Spont in Stadskanaal, waar Minne Hoekstra zijn schilderijen toont.
  • De Bolster in Onstwedde, waar Hansje Töben, begeleidster van het Open Atelier schilderen, een selectie van haar werk laat zien.

In Kunstenschool ZG in Stadskanaal (Raadhuisplein 2) zijn op dit moment werken te zien van beeldend kunstenaar Stefan de Keijser.
Stefan is autodidact en schildert met olie- en acrylverf. Grote inspiratiebronnen zijn architectuur en de natuur. Hij trekt er vaak op uit om foto’s te maken, die hij soms als aanleiding gebruikt voor zijn schilderijen. De Keijser schildert hoofdzakelijk landschappen, die geïnspireerd zijn op de omgeving van het dorp waarin hij woont. Lege landschappen waar je nog verlaten en vervallen huizen vindt. Akkers waar boeren hun maïs, graan en ander gewas laten groeien, uitgestrekte vlaktes waar de wind vrij spel heeft. De schilderijen van De Keijser zijn figuratief en narratief, maar niet realistisch in kleur en perspectief. Ze zijn vreemd en mysterieus en laten je voelen hoe klein de mens is in vergelijking met de natuur.