Direct naar de inhoud.

Nieuwsbrief april

Foto’s Dansfestijn 23 en 24 april 2022

Jeugdtheater 7+, 12+

  • Jaarprogramma
  • Wekelijkse groepsles
  • Maandag in Stadskanaal
  • Vanaf september kan er weer ingestroomd worden
  • 2 proeflessen
  • €267,- per jaar

Jeugdtheater 7+, 12+

Vind je toneel spelen, zingen en dansen leuk? Wil je leren hoe je op het toneel staat en hoe je een rol tot leven brengt? Zoek je een cursus die toneel, zang en dans combineert met alle techniek die daarbij komen kijken? Heb je interesse in de geschiedenis en achtergrond van theater of hoe alles op het toneel voor en achter de schermen werkt? Dan is jeugdtheater echt iets voor jou! Iedereen kan meedoen. Ervaring is niet nodig.

We werken met twee leeftijdscategorieën (7+ en 12+) in twee of drie groepen die apart lessen volgen maar soms ook samen naar een productie toe werken. Eén keer per jaar treden de theatergroepen op in Theater Geert Teis voor het grote publiek, daarnaast zijn er regelmatig presentaties tijdens de lessen voor familie en belangstellenden.

Jeugdtheater – beginners

Ben je nieuwsgierig of toneelspelen iets voor jou is? Probeer dan deze beginnerslessen uit. In een veilige omgeving wordt je begeleid door een professionele docent die je leert hoe je je kunt uiten, een rol kunt uitbeelden, kunt samenspelen en je jezelf kunt ontwikkelen.

Jeugdtheater – gevorderden

In de gevorderden lessen kun je doorstromen vanuit de beginnerslessen, maar ook, in overleg met de docent, van buiten. Deze lessen gaan dieper in op spelvormen en persoonlijke mogelijkheden waardoor je je talenten nog verder ontwikkelt. Je leert de fijne kneepjes van het toneelspelen en je onderzoekt hoe je nog beter kunt worden.

Lestijden:

7+ groep: maandag 16.00-17.15 uur (bij voldoende belangstelling wordt een extra 7+ groep opgestart van 14.45-16.00 uur)

12+ groep: maandag 17.30-18.45 uur

 

 

Gonda Jonker

”Als kleuter werd ik altijd al helemaal blij van het horen van muziek en van de operettes waar mijn vader in zong. Ik was dan helemaal verrukt van de mooie folkloristische accessoires van de dames die de kostuums verzorgden en van de kostuums van de dansgroepen uit de Balkan die Nederland bezochten. Veel kleuren, prachtige wijdtes in de rokken, witte bloesjes met kant, bloemen, belletjes en linten, borduursels….. en dan die specifieke stemmen en ouder instrumenten….. Dit alles heeft mijn liefde voor muziek en theater zeker gevoed.”

Lees meer

Ik wil meer informatie over deze cursus

Ik ben geïnteresseerd in deze cursus

Ik wil graag een proefles

Ik wil graag inschrijven