Direct naar de inhoud.

EXPOSITIES

Nieuw: cursussen Beeldende kunst (v.h. De Pauw)

Maandag 27 mei: start 5-delige cursus Zeefdrukken
Zaterdag 1 juni: workshop Beeldhouwen in speksteen

Gitaar

  • Individueel les
  • Stadskanaal
  • 6-99 jaar
  • Keuze uit 3 freelance docenten

Gitaar

Kunstenschool ZG verzorgt zelf geen gitaarlessen. Je kunt hiervoor terecht bij de freelance docenten die les geven in onze locaties. Bij onderstaande docenten kun je zowel voor akoestisch- als elektrisch gitaar terecht. Neem gerust contact met hen op voor meer informatie.

Wie geeft wanneer les?

Stadskanaal

Edwin Alserda: maandag en vrijdag

Omri Soekatma: dinsdag en woensdag

Erik Bentum: zaterdag

 

Edwin Alserda

Door de jaren heen heb ik veel verschillende stijlen gespeeld. Ik ben op electrische gitaar begonnen en speelde voornamelijk metal en rock en zat ook in een bandje waar ik met veel plezier speelde.

Op een gegeven moment begon ik aan de PABO en ontdekte dat je met een aantal akkoorden heel veel (kinder)liedjes kan spelen en begon vervolgens op de akoestische gitaar. Ook heb ik een aantal jaren met veel plezier een gitaarcursus speciaal voor PABO-studenten gegeven.

Uiteindelijk heb ik daardoor de klassieke/Spaanse gitaar ontdekt en toen wist ik dat dat is wat ik wilde gaan doen.

Lees meer
Edwin Alserda
Omri Soekatma

Omri Soekatma

Op mijn veertiende heb ik de gitaar ontdekt en ik ben toen meteen verliefd geworden op het instrument. Ik heb sindsdien altijd in allerlei bands gezeten en na de middelbare school wist ik dat ik verder moest gaan in de muziek, dus ik studeerde verder aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden.

Lees meer

Erik Bentum

Mijn naam is Erik Bentum en ik ben gitarist, componist en gitaardocent. Als gitarist vind ik het heerlijk om met mijn eigen band ‘City of Life’ songs te schrijven, deze op te nemen en uiteindelijk ‘on stage’ ten gehore te brengen. Dit creatieve proces spreekt mij bijzonder aan. Verder ben ik nog actief in een lokale gospelformatie genaamd ‘Gospel4U’. Maar aan projecten en sessies verbind ik mijzelf ook graag, zo ben ik betrokken als gitarist bij de ‘HomeComing NL tournees’. Als componist werk ik graag aan gitaarriffs en aan totale songs. Dit doe ik vanuit mijn studio waar ik onder andere zaken heb ingespeeld voor Wolter Kroes en Ferry Doedens.

Lees meer
Erik Bentum