Direct naar de inhoud.

Dinsdag 13 juni: Workshop Djembé door Mousse Pathé Mbay.

Zaterdag 24 juni: Slotfestijn! Muziek, dans en theateroptredens door leerlingen en docenten. Theater Geert Teis, aanvang 15.00 uur.

Edwin Alserda

Door de jaren heen heb ik veel verschillende stijlen gespeeld. Ik ben op electrische gitaar begonnen en speelde voornamelijk metal en rock en zat ook in een bandje waar ik met veel plezier speelde.

Op een gegeven moment begon ik aan de PABO en ontdekte dat je met een aantal akkoorden heel veel (kinder)liedjes kan spelen en begon vervolgens op de akoestische gitaar. Ook heb ik een aantal jaren met veel plezier een gitaarcursus speciaal voor PABO-studenten gegeven. Uiteindelijk heb ik daardoor de klassieke/Spaanse gitaar ontdekt en toen wist ik dat dat is wat ik wilde gaan doen.

Ik studeer op dit moment dus klassiek gitaar aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Mijn droom is om te componeren voor de klassieke gitaar en dit ten gehore brengen, zodat de mensen ervan kunnen genieten.

‘Kortom, ik ben van alle markten thuis. Je kan bij mij terecht voor electrische, akoestische of klassiek/Spaanse gitaarlessen. Door mijn ervaring op de PABO weet ik hoe ik kinderen moet lesgeven. Alle leeftijden en niveaus zijn welkom!’

Lesinhoud: De lessen worden afgestemd op het niveau van de leerling en op wat de leerling wil leren. Dat is het belangrijkste: spelen wat je wilt spelen. Ik heb zelf ook voldoende materiaal om leerlingen nieuwe muziek te laten ontdekken, zodat de leerling ook weet wat er mogelijk is. Daarnaast komen ook theoretische aspecten als het lezen en noteren van bladmuziek, ritmes en tablatuur (een voor een specifiek muziekinstrument aangepast muziekschrift) aan bod.

Op maandag en vrijdag geef ik les in Kunstenschool ZG in Stadskanaal.

Lesvormen: Individueel 30 minuten en Duoles 40 minuten

Telefoonnummer: 06-48333337

E-mailadres: Edwin Alserda