Direct naar de inhoud.

Ontwikkelingen in verband met het coronavirus: informatie voor het nieuwe schooljaar

Vanwege de zomervakantie zijn wij gesloten. Vanaf maandag 17 augustus staan wij weer voor u klaar.

Zangles via koor

Verbeter je zangstem!

Zing je bij een koor en wil je je stem verder ontwikkelen? Heb je last van je stem na de zangrepetitie? Wil je graag die hoge noot kunnen halen, of wil je nou juist wat meer de diepte in?

In de zanglessen besteden we aandacht aan zangtechniek en gebruiken we passend repertoire om de technieken toe te passen en andersom. Ook onderwerpen als tekstinterpretatie, improvisatie, meerstemmigheid, microfoontechniek en presentatie komen aan bod.

Je eigen zangstem is natuurlijk heel bijzonder, omdat het zo uniek en persoonlijk is. Iedere stem heeft zijn eigen klank, kleur, bereik en mogelijkheden. De klank ontstaat in het strottenhoofd, waar je stemplooien veilig zijn opgeborgen. Je kunt dit ‘instrument’ dus niet zien, dat maakt het extra avontuurlijk en interessant om je stem op de juiste manier te leren gebruiken op elk gewenst moment.

Zanglessen volgen kan al vanaf redelijk jonge leeftijd. Vanaf een jaar of een jaar of 10 kun je starten. Als je nog vrij jong bent, dan is het verstandig om eerst je stem even te laten horen aan de docent, daarvoor kun je een proefles aanvragen.

Ben je lid van een koor – gevestigd in de gemeente Stadskanaal of Westerwolde – dat aangesloten is bij Kunstenschool ZG, dan kun je tegen een gereduceerd tarief les krijgen. Je kunt dan gebruik maken van de zogenaamde harfa-regeling: Verenigingen

Kinderkoor 6+

Gratis proeflessen op woensdag 15 en 22 januari in Stadskanaal, 16.30 uur. Doe je mee?

Zing je graag? Kom dan eens langs bij dit gezellige kinderkoor. Iedere woensdagmiddag worden de leukste hits gezongen en af en toe treedt het kinderkoor op.

Zingen is de basis van al het musiceren en je hebt er vooral jezelf voor nodig! Door te zingen verbetert je muzikaal gehoor en ook ondersteunt het de taalontwikkeling. Ritme, rijm, melodie en intonatie van een lied vormen eigenlijk de basis van onze taal. Zingen is dus heel belangrijk! Bovendien is samen zingen gewoon leuk om te doen.

Om erachter te komen of je het echt leuk vindt mag je twee keer gratis meedoen, daarna besluit je pas of je start met het kinderkoor.

Doorlopende leerlijn: Het kinderkoor is onderdeel van onze doorlopende leerlijn. We beginnen met ons aanbod al bij de 2-jarigen met Muziek voor Peuters, vervolgens kan er doorgestroomd worden naar de kleuters en vanaf 6 jaar is er de Muziekwerkplaats en het Kinderkoor. Maar er is niet alleen muziek, ook kan er volop gedanst worden bij ons. Al vanaf 3 jaar kan er meegedaan worden aan kinderdans, om vervolgens door te stromen naar ballet, streetdance of jeugdtheater. Volop mogelijkheden dus voor kinderen om zich te ontwikkelen in muziek, dans en theater.

Zangles

Je kunt op twee manieren zanglessen afnemen bij Kunstenschool ZG.

Les via freelance docent

Je volgt de lessen dan niet via Kunstenschool ZG, maar bij een freelance docent die les geeft in onze locaties. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ellis de Jong of Klaas Withaar.

Les via muziekvereniging – harfa

Ben je lid van een door ons erkende muziekvereniging in de gemeenten Stadskanaal of Westerwolde en wil je graag zanglessen volgen? Dan kun je tegen een aantrekkelijk tarief les krijgen: Zangles via vereniging