Direct naar de inhoud.

EXPOSITIES

Nieuw: cursussen Beeldende kunst (v.h. De Pauw)

Maandag 27 mei: start 5-delige cursus Zeefdrukken
Zaterdag 1 juni: workshop Beeldhouwen in speksteen

Muurschilderproject

Voor jongeren van 12-18 jaar

 

 

Muurschilderproject

Onthulling muurschildering

In het eLAB van de bibliotheek in Stadskanaal is 17 oktober 2023 een grote muurschildering van 3,60 bij 6,80 meter onthuld door wethouder Hofstra.

De muurschildering is een kunstwerk ontworpen en uitgevoerd door jongeren van het project Impacter van Welstad. De muurschildering is ontstaan uit een opdracht van het eLAB, de maakplaats van de bibliotheek. Het eLAB wilde de maakplaats mooier maken en had voor het ontwerp een aantal criteria gesteld: creativiteit en technologie moesten een duidelijke rol hebben en het mocht niet te druk zijn. Kinderen en jongeren mochten er niet door afgeleid worden en de muurschildering moest opgaan in de ruimte. Het hele proces van opdrachtdefinitie tot en met de realisatie is begeleid door beeldend kunstenaar Heleen Wilkens, die als docent verbonden is aan Kunstenschool ZG.

Door het project Impacter kunnen jongeren uit de regio hun talenten ontdekken of ontwikkelen. Deze muurschildering is een prachtige samenwerking tussen Kunstenschool ZG, het eLAB en Impacter.

Kunstenschool ZG, de bibliotheek en Welstad werken samen om meer jongeren te bereiken. Dit muurschilderproject is een mooi voorbeeld van de samenwerking van de drie partijen: het eLAB gaf de opdracht en stelde ruimte beschikbaar, de jongeren kwamen uit de kunstgroep van Impacter en Kunstenschool ZG leverde de docent, de expertise en de middelen.

Terug naar lesoverzicht