Direct naar de inhoud.

NIEUW: cursussen Beeldende kunst (voorheen Kunstwerkplaats De Pauw)

Zaterdag 1 juni: workshop Beeldhouwen in speksteen

Dans op Recept

Mag ik deze dans van jou?

Dans op Recept nu ook in Stadskanaal

De dansles voor mensen met een chronische ziekte start na de zomervakantie ook in Stadskanaal. Dans op Recept geeft dansles aan mensen met de ziekte van Parkinson, niet-aangeboren hersenletsel en chronische pijn. 

Iedereen kan dus meedoen. Leeftijd, gender, niveau: ze doen er niet toe. ,,Het gaat er vooral om dat je je vermaakt en je er beter door voelt. Het is prettig om je even geen patiënt te voelen. En men vindt het erg fijn om onder lotgenoten te zijn. Dat krijgen we vaak van de deelnemers terug”, aldus Marlien Seinstra van Dans op Recept.

De lessen in Stadskanaal starten vanaf maandag 2 september in Kunstenschool ZG en beginnen wekelijks om 9.30 uur. Dansdocent Miranda van Toor uit Zuidlaren geeft deze les. Maandag 3 juni om 9.30 uur is er een gratis workshop voor geïnteresseerden.

Seinstra: ,,Dans op Recept moet synoniem aan saamhorigheid staan. Daarom sluiten we elke les af aan de koffietafel. Zo worden we nog meer een veilige plek, waar je begrepen wordt. En waar het niet uitmaakt hoe je beweegt, zoláng je maar beweegt!”

Over Dans op Recept
Dans op Recept (winnaar &AWARD2020) is een baanbrekende stichting die dans inzet om het fysieke én mentale welbevinden van mensen met een chronische aandoening te verbeteren. Speciaal opgeleide docenten geven dansles aan mensen met de ziekte van Parkinson, niet-aangeboren hersenletsel en chronische pijn. 
Aanmelden voor een gratis proefles kan op www.dansoprecept.nl of via e-mail naar administratie@dansoprecept.nl of bel ons: 06 25 19 00 35.