Direct naar de inhoud.

Dinsdag 26 september: popbands De Rijdende Popschool weer van start in Stadskanaal!

 

Woensdag 25 oktober: Muzikale theatervoorstelling ‘Rinkel en Saar naar de onderwaterwereld’ (2+)

Muziekwerkplaats 6+

  • Gratis proefles: woensdag 20 september
  • Wekelijkse groepsles
  • Stadskanaal, woensdag 16.15 uur

Muziekwerkplaats 6+

De basis leggen voor instrumentaal onderwijs! Maar vooral op een leuke manier bezig zijn met muziek. Dat bieden wij voor kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 van de basisschool.

De lessen bestaan uit kennismaken met instrumenten, bewegen op muziek, zingen en muziekspelletjes doen. Een aanrader voor alle kinderen die muziek leuk vinden.

Spelenderwijs wordt de lesstof aangereikt, waardoor ze o.a. gemakkelijk het notenschrift aanleren. Maar ze zijn ook vooral praktisch bezig, bijvoorbeeld door zelf instrumentjes te maken waardoor ze ontdekken hoe muziek ontstaat.

Na een jaar zijn ze er klaar voor om met een instrument verder te gaan! Maar ze kunnen bijvoorbeeld ook dans of theater gaan doen. Omdat het gevoel voor muziek bij De Muziekwerkplaats sterk ontwikkeld wordt pakken ze dit alles snel op, waardoor ze er extra veel plezier aan beleven.

Doorlopende leerlijn

De Muziekwerkplaats is onderdeel van onze doorlopende leerlijn. We beginnen met ons aanbod al bij de 2-jarigen met Muziek voor Peuters, vervolgens kan er doorgestroomd worden naar de Kleuters en vanaf 6 jaar is er De Muziekwerkplaats en het Kinderkoor. Maar er is niet alleen muziek, ook kan er volop gedanst worden bij ons. Al vanaf 3,5 jaar kan er meegedaan worden aan ballet/kinderdans, om vervolgens door te stromen naar ballet 6+, streetdance of jeugdtheater. Volop mogelijkheden dus voor kinderen om zich te ontwikkelen in muziek, dans en theater.

Gratis meedoen met het kinderkoor

Volg je De Muziekwerkplaats, dan zing je gratis mee met het kinderkoor. Zingen is natuurlijk leuk, maar het is ook ó zó belangrijk voor het bespelen van een instrument. De bekende componist Bach zei het vroeger al: ”Zing het maar, dan weet je het hoe je het moet spelen”. Het kinderkoor repeteert op woensdag in Kunstenschool ZG in Stadskanaal van 15.45-16.15 uur.

Tarieven

Mariëlle Groenendijk

Mariëlle (21 maart 1972) is in 1993 afgestudeerd aan de Pabo in Emmen. Na de Pabo is ze schoolmuziek gaan studeren bij Frans Haverkort en Ab Sandbrink aan het conservatorium Constantijn Huygens in Zwolle. In 1997 is ze afgestudeerd en in hetzelfde jaar is ze begonnen bij Kunstenschool ZG. Haar werkzaamheden zijn divers, zoals: het werken met jonge kinderen, keyboardles geven aan mensen met een verstandelijke beperking (muziek met kleur), muziekles geven aan leerkrachten en kinderen van de basisschool.

Lees meer
Mariëlle Groenendijk

Ik wil graag een proefles

Ik ben geïnteresseerd in een proefles

Ik wil graag inschrijven

Aanmeldformulier
Automatische incasso (maximaal acht termijnen).