Direct naar de inhoud.

Vanwege het coronavirus zijn wij tot 11 mei gesloten.

Wij volgen hierin het beleid van de Rijksoverheid voor het onderwijs en de kinderopvang.

Voor vragen kunt u ons bellen (0599-631700) of mailen: info@kunstenschoolzg.nl.

 

Muziekwerkplaats 6+

  • Wekelijks les
  • Groepsles
  • Ma: Ter Apel, 15.45 uur
  • Wo: Onstwedde, 13.30 uur
  • Wo: Stadskanaal, 17.00 uur
  • 2 gratis proeflessen
  • €132,25 per jaar

Muziekwerkplaats 6+

De Muziekwerkplaats is de opvolger van Ontdek Muziek/A.M.V.

In twee jaar de basis leggen voor instrumentaal onderwijs!

Maar vooral op een leuke manier bezig zijn met muziek. Dat bieden wij voor kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 van de basisschool.

De lessen bestaan uit kennismaken met instrumenten, bewegen op muziek, zingen en muziekspelletjes doen. Een aanrader voor alle kinderen die muziek leuk vinden.

Spelenderwijs wordt de lesstof aangereikt, waardoor ze o.a. gemakkelijk het notenschrift aanleren. Maar ze zijn ook vooral praktisch bezig, bijvoorbeeld door zelf instrumentjes te maken en hierdoor te ontdekken hoe bijvoorbeeld muziek ontstaat.

Na twee jaar zijn ze er klaar voor om met een instrument verder te gaan! Maar ze kunnen dan bijvoorbeeld ook dans of theater doen. Omdat het gevoel voor muziek bij De Muziekwerkplaats sterk ontwikkeld wordt pakken ze dit alles snel op, waardoor ze er extra veel plezier aan beleven.

De lessen worden gegeven in 6 lesblokken van ieder 10 lessen en worden telkens afgesloten met een certificaat en een presentatie voor de ouders/verzorgers.

OM-Lab: Waar komt muziek vandaan? Hoe zit een instrument in elkaar en hoe krijg je er geluid uit? Je komt erachter door zelfs instrumentjes te knutselen!

Feel the beat: Werken met ritmes en gevoel voor de maat! Je gaat met elkaar spelen op slagwerkinstrumenten.

Vingervlug: Je gaat spelen op toetsinstrumenten (keyboard, piano) en daar kun je goed bij zingen.

Trillende snaren: Je komt erachter dat je heel veel met een gitaar en ukelele kunt doen.

Blaas erop los: Hoe werkt een blaasinstrument? Dat ontdek je door er zelf op te spelen (blokfluit, trompet, dwarsfluit, saxofoon en meer).

Join the band: We gaan samen een bandje vormen. Automatisch leer je dan goed luisteren naar de anderen in de band, kun je meetellen en let je goed op de dirigent. Een leuke uitdaging!

Zin in? Kom dan langs in Ter Apel, Onstwedde, Vlagtwedde of Stadskanaal voor een proefles. Je mag twee keer gratis meedoen!

 

Doorlopende leerlijn

De Muziekwerkplaats is onderdeel van onze doorlopende leerlijn. We beginnen met ons aanbod al bij de 2-jarigen met Muziek voor Peuters, vervolgens kan er doorgestroomd worden naar de Kleuters en vanaf 6 jaar is er De Muziekwerkplaats en het Kinderkoor. Maar er is niet alleen muziek, ook kan er volop gedanst worden bij ons. Al vanaf 3,5 jaar kan er meegedaan worden aan kinderdans, om vervolgens door te stromen naar ballet, streetdance of jeugdtheater. Volop mogelijkheden dus voor kinderen om zich te ontwikkelen in muziek, dans en theater.

 

Gratis meedoen met het kinderkoor

Volg je De Muziekwerkplaats, dan zing je gratis mee met het kinderkoor. Zingen is natuurlijk leuk, maar het is ook ó zó belangrijk voor het bespelen van een instrument. De bekende componist Bach zei het vroeger al: ”Zing het maar, dan weet je het hoe je het moet spelen”. Het kinderkoor repeteert op de woensdag in Kunstenschool ZG in Stadskanaal van 16.30-17.00 uur.

Mariëlle Groenendijk

Mariëlle (21 maart 1972) is in 1993 afgestudeerd aan de Pabo in Emmen. Na de Pabo is ze schoolmuziek gaan studeren bij Frans Haverkort en Ab Sandbrink aan het conservatorium Constantijn Huygens in Zwolle. In 1997 is ze afgestudeerd en in hetzelfde jaar is ze begonnen bij Kunstenschool ZG. Haar werkzaamheden zijn divers, zoals: het werken met jonge kinderen, keyboardles geven aan mensen met een verstandelijke beperking (muziek met kleur), muziekles geven aan leerkrachten en kinderen van de basisschool.

Lees meer
Mariëlle Groenendijk
Nelleke Honning

Nelleke Honning

Lees meer

Ik wil graag een proefles

Ik ben geïnteresseerd in een proefles

Ik wil graag inschrijven

Aanmeldformulier
Cursus type
Automatisch incasso in drie termijnen kan alleen bij inschrijving aan het begin van seizoen (tot 1 oktober).