Direct naar de inhoud.

NIEUW: cursussen Beeldende kunst (voorheen Kunstwerkplaats De Pauw)

Zaterdag 1 juni: workshop Beeldhouwen in speksteen

Muziektheorie

  • Verdiepingscursus voor iedereen die een instrument bespeelt en/of graag zingt.
  • Maak kennis met  de regels en afspraken in de muziek!

Muziektheorie

Bespeel je een instrument en/of zing je graag en wil je je verder ontwikkelen in muziektheorie? Dan is er de mogelijkheid om de cursussen Theorie A, B, C of D te volgen.

Je volgt 10 lessen theorie, waarna je een schriftelijk examen aflegt. Heb je dat gehaald, dan is er de mogelijkheid om een praktijkexamen af te leggen. Je eigen docent leidt je op voor dit examen en een examencommissie bepaalt of je niveau voldoende is. Bij veel muziekverenigingen wordt het behalen van theorie-examens erg op prijs gesteld. De lessen en examens zijn gratis voor harfa-leerlingen (leden van door ons erkende muziekverenigingen en koren).

Heb je les van een freelance docent en ben je niet aangesloten bij een muziekvereniging of koor, ook dan kun je meedoen aan de cursus:
tarieven-muziekexamen

De cursus is voor alle deelnemers exclusief lesboek (ongeveer €20,00).

De cursus B start jaarlijks in oktober en de cursussen A en C in januari (mits er voldoende aanmeldingen zijn).

De theorielessen worden gegeven in Stadskanaal of Sellingen. We houden hierbij rekening met de woonplaats van de deelnemers.

Wil je meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Annet Scholte

Op 10-jarige leeftijd ben ik begonnen met dwarsfluit spelen. Ik werd steeds enthousiaster en het leek me leuk er mijn beroep van te maken, dus toog ik ik op m’n negentiende naar Leeuwarden om daar aan het conservatorium te gaan studeren. Ik 1989 heb ik daar mijn diploman behaald.

Vervolgens heb ik op verschillende plaatsen les gegeven. In 1989 ben ik begonnen in de gemeente Menterwolde en in 1992 bij Kunstenschool ZG.

Lees meer
Annet Scholte

Ik wil meer informatie over deze cursus

Ik ben geïnteresseerd in deze cursus

Ik wil graag inschrijven