Direct naar de inhoud.

Dinsdag 13 juni: Workshop Djembé door Mousse Pathé Mbay.

Zaterdag 24 juni: Slotfestijn! Muziek, dans en theateroptredens door leerlingen en docenten. Theater Geert Teis, aanvang 15.00 uur.

Muziek voor Peuters 2+

  • Start: vrijdag 22 september 2023
  • 9.30-10.30 uur
  • Stadskanaal
  • 12 lessen van 60 minuten

Muziek voor Peuters 2+

Kinderen van 2 en 3 jaar leren muzikale spelletjes en liedjes zingen. De lessen dragen bij aan de muzikale ontwikkeling van kinderen. Stapje voor stapje, vanuit hun eigen belevingswereld en in spelvorm maken de peuters kennis met muziek. Af en toe spelen ze op kleine instrumentjes, waardoor hun gevoel voor muziek nog meer wordt ontwikkeld. De gespecialiseerde docenten werken hierbij samen met de ouders/begeleiders. Twee keer per jaar start een lesblok en de inhoud is twee keer verschillend, waardoor de kleine beide keren kan meedoen en zich zo volop in muziek ontwikkelt.

Na afloop van de 12 lessen krijgen de kinderen hun eerste muziekdiploma en de liedjes mee (mp3).

Tijdens de les wordt een kopje thee/koffie aangeboden en voor de kinderen is er een bekertje ranja.

Groepsgrootte: 5-12 kinderen.

Bij voldoende belangstelling kan de cursus ook elders worden gegeven.

Doorlopende leerlijn

Muziek voor Peuters is onderdeel van onze doorlopende leerlijn. Na Muziek voor Peuters kan doorgestroomd worden naar de Kleuters 4+ en vanaf 6 jaar zijn er De Muziekwerkplaats en het Kinderkoor. Maar er is niet alleen muziek, ook kan er volop gedanst worden bij ons. Al vanaf 3,5 jaar kan er meegedaan worden aan Ballet/Kinderdans, om vervolgens door te stromen naar ballet/kinderdans, streetdance of jeugdtheater. Volop mogelijkheden dus voor kinderen om zich te ontwikkelen in muziek, dans en theater.

 

Tarieven seizoen 2022-2023

Leerlingen woonachtig in de gemeente Stadskanaal of Westerwolde: € 101,- per cursusjaar*.

Leerlingen woonachtig in overige gemeenten: € 111,- per cursusjaar*.

*Betaling van het lesgeld kan ineens na ontvangst van de nota of via automatische incasso in 3 termijnen.

Mariëlle Groenendijk

Mariëlle (21 maart 1972) is in 1993 afgestudeerd aan de Pabo in Emmen. Na de Pabo is ze schoolmuziek gaan studeren bij Frans Haverkort en Ab Sandbrink aan het conservatorium Constantijn Huygens in Zwolle. In 1997 is ze afgestudeerd en in hetzelfde jaar is ze begonnen bij Kunstenschool ZG. Haar werkzaamheden zijn divers, zoals: het werken met jonge kinderen, keyboardles geven aan mensen met een verstandelijke beperking (muziek met kleur), muziekles geven aan leerkrachten en kinderen van de basisschool.

Lees meer
Mariëlle Groenendijk

Ik wil meer informatie over deze cursus

Ik ben geïnteresseerd in deze cursus

Ik wil graag inschrijven