Direct naar de inhoud.

EXPOSITIES

Nieuw: cursussen Beeldende kunst (v.h. De Pauw)

Maandag 27 mei: start 5-delige cursus Zeefdrukken
Zaterdag 1 juni: workshop Beeldhouwen in speksteen

Accordeon

Kunstenschool ZG verzorgt zelf geen accordeonlessen. Je kunt hiervoor terecht bij freelance docent Gertie Bruin. Hij geeft les in onze locatie in Stadskanaal. Neem gerust contact met hem op voor meer informatie.

 

Ballet 3,5+

Speciaal voor kleine danseresjes en dansertjes van 3,5 – 6 jaar!

Spelenderwijs raken de kinderen vertrouwd met begrippen als snel/langzaam, hard/zacht, maat en ritme. Ook wordt er gewerkt aan houding, improvisatie en techniek.

Er is veel aandacht voor de basis van ballet en van daaruit ga je je verder ontwikkelen. We hebben altijd leuke aansprekende muziek en er wordt volop geïmproviseerd. Dit is een echte aanrader voor jongens en meisjes die graag dansen!

Eén keer per twee jaar treden de groepen op in Theater Geert Teis in Stadskanaal in prachtige creaties. Een geweldige happening, waar het hele gezin welkom is.

Voor de lessen kun je terecht in Ter Apel en Stadskanaal. Er is veel belangstelling voor ballet, daarom kan het zijn dat een bepaalde groep vol is. Wil je graag meedoen met ballet, schrijf je dan in. We laten je vervolgens zo spoedig mogelijk weten of je geplaatst kunt worden of dat je op de wachtlijst geplaatst wordt.

Tegemoetkoming lesgeld: indien de factuur betaald wordt door een fonds of stichting, dan is het van belang dat voor aanvang van de lessen de toezegging bij ons binnen is.

 

Stadskanaal: donderdag 15.45-16.30 uur (Raadhuisplein 2)

Ter Apel: vrijdag 16.00-16.45 uur (Gymzaal RSG – parkeren op de grote parkeerplaats aan de Havenstraat, u loopt vanaf de parkeerplaats richting RSG en loopt dan naar links en vervolgens naar rechts, u loopt om de gymzaal heen)

Tarieven

Ballet 6-18

Wil jij een echte ballerina of ballerino worden? Onze docente Tirza Huizenga helpt je graag op weg. Er is veel aandacht voor de basis van ballet en van daaruit ga je je verder ontwikkelen. We hebben altijd leuke aansprekende muziek en er wordt volop geïmproviseerd. Dit is een echte aanrader als je graag danst.

Eén keer per twee jaar treden de dansgroepen op in Theater Geert Teis in Stadskanaal in prachtige creaties. Een geweldige happening waar het hele gezin welkom is.

Voor de lessen kun je terecht in Ter Apel en Stadskanaal. Er is veel belangstelling voor ballet, daarom kan het zijn dat een bepaalde groep vol is. Wil je graag meedoen met ballet, schrijf je dan in. We laten je vervolgens zo spoedig mogelijk weten of je geplaatst kunt worden of dat je op de wachtlijst geplaatst wordt.

Tegemoetkoming lesgeld: indien de factuur betaald wordt door een fonds of stichting, dan is het van belang dat voordat je start met de lessen deze toezegging bij ons binnen is.

Ter Apel (Gymzaal RSG – parkeren op de grote parkeerplaats aan de Havenstraat, u loopt vanaf de parkeerplaats richting RSG en loopt dan naar links en vervolgens naar rechts, u loopt om de gymzaal heen)

  • Dinsdag 16.00-17.00 uur – vanaf 10 jaar
  • Dinsdag 17.00-18.00 uur – spitzen, vanaf 12 jaar (voortgezet onderwijs)
  • Vrijdag   16.45-17.45 uur – vanaf 6 jaar

Stadskanaal (Raadhuisplein 2)

  • Donderdag 16.30-17.30 uur – vanaf 6 jaar
  • Donderdag 18.30-19.30 uur – vanaf 9 jaar
  • Donderdag 19.30-20.30 uur – spitzen, vanaf 12 jaar (voortgezet onderwijs) → vol, je kunt op de wachtlijst geplaatst worden

Tarieven

Basgitaar

Kunstenschool ZG verzorgt zelf geen basgitaarlessen. Je kunt hiervoor terecht bij freelance docent Ruben Lennaerts. Hij geeft les in onze locatie in Stadskanaal. Neem gerust contact met hem op voor meer informatie.

Beeldhouwen in speksteen

Speksteen is een zachte steensoort, die gemakkelijk te bewerken is met beitels, raspen en schuurpapier. Het werkt veel sneller dan bijvoorbeeld marmer en graniet, maar heeft een zelfde soort uitstraling. Het is dus een prima manier om te ontdekken of beeldhouwen iets voor u is, met relatief snel resultaat.

Op deze zaterdag leert u van docent Tanja Pathuis de basistechnieken: u zoekt een steen uit, maakt een schets en vervolgens kunt u aan de gang met rasp, vijl, beitel en zaag.

In verband met stofvorming wordt deze workshop zo mogelijk buiten gegeven, op ons overdekte beeldhouwterras. We werken uiteraard met de niet-asbesthoudende variant van speksteen.
De steen en het gebruik van alle gereedschappen is in de prijs inbegrepen, evenals de lunch.

De cursus wordt gegeven op zaterdag 1 juni van 10.00-16.00 uur.

Kosten deelname: € 150,- voor inwoners van de gemeente Stadskanaal, € 188,- voor inwoners van andere gemeenten.

De cursussen beeldend worden gegeven in scholengemeenschap Ubbo Emmius, Stationslaan 17 Stadskanaal. Buiten schooltijden is de ingang aan de Wilhelminalaan.

Cello

Kunstenschool ZG verzorgt zelf geen cello lessen. Je kunt hiervoor terecht bij freelance docent Hobert Rinsma. Hij geeft les in onze locatie in Stadskanaal. Neem gerust contact met hem op voor meer informatie.

Dance Workout 21+

Met deze Dans Workout houd je je lichaam soepel, in conditie en in shape.

Naast het trainen van alle spiergroepen wordt er veel aandacht besteed aan ‘BBB-training’ (Buik Billen Benen).

Ervaring is niet nodig om mee te doen. Deze gezellige lessen zijn voor vrouwen én mannen.

Om voldoende aandacht te kunnen besteden aan iedere deelnemer, is het maximaal aantal deelnemers 15.

Tarieven

 

Dwarsfluit

We helpen je graag bij het vinden van een goede docent. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie: info@kunstenschoolzg.nl

Gitaar

Kunstenschool ZG verzorgt zelf geen gitaarlessen. Je kunt hiervoor terecht bij de freelance docenten die les geven in onze locaties. Bij onderstaande docenten kun je zowel voor akoestisch- als elektrisch gitaar terecht. Neem gerust contact met hen op voor meer informatie.

Wie geeft wanneer les?

Stadskanaal

Edwin Alserda: maandag en vrijdag

Omri Soekatma: dinsdag en woensdag

Erik Bentum: zaterdag