Direct naar de inhoud.

Dinsdag 13 juni: Workshop Djembé door Mousse Pathé Mbay.

Zaterdag 24 juni: Slotfestijn! Muziek, dans en theateroptredens door leerlingen en docenten. Theater Geert Teis, aanvang 15.00 uur.

Theaterklas 12-18

De cursus is gestart op 19 januari 2023 (laatste cursusdag is donderdag 6 juli) in de RSG in Ter Apel. We hopen na de zomervakantie door te kunnen gaan met de theaterklas.

In een halfjaar tijd leren de cursisten veel over theater: hoe kan ik aan een rol werken, hoe maak ik een stuk grappig, tragisch, of allebei en wat kan theater betekenen voor anderen?

Er wordt toegewerkt naar kleine presentaties, maar er is vooral veel tijd om te leren en te ontdekken. Iedereen is welkom, het doet er niet toe of je wel of geen ervaring hebt.

De huidige cursus wordt gefinancierd vanuit NPO-gelden. Inwoners van de gemeente Westerwolde betalen slechts €10 voor de hele cursus. Woon je niet in de gemeente Westerwolde, dan betaal je voor de cursus het reguliere tarief.

De lessen worden gegeven door Lars Kajuiter.

 

Musicalklas groep 5 t/m 8

Maandag 16 januari 2023 zijn groepen gestart in Ter Apel en Vlagtwedde.

De cursus bestaat uit 12 lessen op de maandag van 15.00 tot 17.00 uur. Lessen muziek en dans, theater en beeldende vorming wisselen elkaar af.

De presentatie is op zaterdag 22 april 2023, 14.00 uur in RSG Ter Apel.

Onder voorbehoud gaat januari 2024 de Musicalklas opnieuw van start.

 

Jeugdtheater 7-18

Vind je toneel spelen, zingen en dansen leuk? Wil je leren hoe je op het toneel staat en hoe je een rol tot leven brengt? Zoek je een cursus die toneel, zang en dans combineert met alle techniek die daarbij komen kijken? Heb je interesse in de geschiedenis en achtergrond van theater of hoe alles op het toneel voor en achter de schermen werkt? Dan is jeugdtheater echt iets voor jou! Iedereen kan meedoen. Ervaring is niet nodig.

We werken met twee leeftijdscategorieën (7+ en 12+) in drie groepen die apart lessen volgen maar soms ook samen naar een productie toe werken. Eén keer per jaar treden de theatergroepen op in Theater Geert Teis voor het grote publiek, daarnaast zijn er regelmatig presentaties tijdens de lessen voor familie en belangstellenden.

Lestijden vanaf januari 2023:

Groep 7-11 jaar: maandag 16.00-17.15 uur

Groep 12-18 jaar: maandag 17.30-18.45 uur

Wil je een proefles volgen? Neem dan even contact op.

 

Tarief voor leerlingen woonachtig in de gemeente Stadskanaal of Westerwolde: € 275,- per cursusjaar.

Tarief voor leerlingen woonachtig in overige gemeenten: € 303,- per cursusjaar.