Direct naar de inhoud.

Theaterlessen voor jongeren (12-18 jaar) in de gemeente Westerwolde, meer informatie

 

Theaterklas 12-18

INSTROMEN KAN NOG OP 2 FEBRUARI!

Wil jij leren acteren? Doe dan mee met de theaterklas die van start gaat vanaf 19 januari in de RSG in Ter Apel.

In een halfjaar tijd ga je veel leren over theater: hoe kan ik aan een rol werken, hoe maak ik een stuk grappig, tragisch, of allebei en wat kan theater betekenen voor anderen?

We werken toe naar kleine presentaties, maar er is vooral veel tijd om te leren en te ontdekken. Iedereen is welkom, het doet er niet toe of je wel of geen ervaring hebt.

Iedereen van 12-18 jaar die in de gemeente Westerwolde woont kan meedoen. Woon je in de gemeente Westerwolde, dan betaal je slechts €10 voor de hele cursus. Voor inwoners van Westerwolde wordt de cursus namelijk gefinancierd vanuit NPO gelden. Woon je niet in de gemeente Westerwolde, dan betaal je voor de cursus het normale tarief: €151,50.

Er zijn 20 lessen op de donderdagavond van 19.00-20.15 uur, van 19 januari t/m 7 juli (met uitzondering van schoolvakanties).

Ook gaat de theaterklas meewerken aan het grote slotfestijn op 24 juni in Theater Geert Teis in Stadskanaal.

De lessen worden gegeven door Lars Kajuiter.

 

Musicalklas groep 5 t/m 8

Hou je van zingen, dansen, acteren en schilderen? Zou je het liefst alles willen doen? Kom dan meedoen met de Musicalklas!

Maandag 16 januari 2023 starten we op drie locaties in de gemeente Westerwolde. We sluiten af met één grote gezamenlijke voorstelling waarin alle cursisten een mooie rol krijgen.

Er zijn 12 lessen op de maandagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. Lessen muziek en dans, theater en beeldende vorming wisselen elkaar af.

Presentatie: zaterdag 22 april 2023, 14.00 uur in RSG Ter Apel.

Lesgeld: €62,50*.

Locaties: SWBS Pork in Ter Apel, MFA de Zuides en MFA ‘t Aambeeld in Vlagtwedde.

De start is onder voorbehoud van de beschikbaarheid van docenten.

*Betaling van het lesgeld kan ineens na ontvangst van de nota of via automatische incasso in 2 termijnen.

Jeugdtheater 7-18

Vind je toneel spelen, zingen en dansen leuk? Wil je leren hoe je op het toneel staat en hoe je een rol tot leven brengt? Zoek je een cursus die toneel, zang en dans combineert met alle techniek die daarbij komen kijken? Heb je interesse in de geschiedenis en achtergrond van theater of hoe alles op het toneel voor en achter de schermen werkt? Dan is jeugdtheater echt iets voor jou! Iedereen kan meedoen. Ervaring is niet nodig.

We werken met twee leeftijdscategorieën (7+ en 12+) in drie groepen die apart lessen volgen maar soms ook samen naar een productie toe werken. Eén keer per jaar treden de theatergroepen op in Theater Geert Teis voor het grote publiek, daarnaast zijn er regelmatig presentaties tijdens de lessen voor familie en belangstellenden.

Lestijden vanaf januari 2023:

Groep 7-11 jaar: maandag 16.00-17.15 uur

Groep 12-18 jaar: maandag 17.30-18.45 uur

 

Tarief voor leerlingen woonachtig in de gemeente Stadskanaal of Westerwolde: € 275,- per cursusjaar.

Tarief voor leerlingen woonachtig in overige gemeenten: € 303,- per cursusjaar.