Direct naar de inhoud.

Foto’s Slotfestijn – 6 juli 2024

Wij zijn op zoek naar een bestuurslid/penningmeester

Orgel

Kunstenschool ZG verzorgt zelf geen orgellessen. Je kunt hiervoor terecht bij freelance docent Klaas Withaar.

Muziektheorie

Bespeel je een instrument en/of zing je graag en wil je je verder ontwikkelen in muziektheorie? Dan is er de mogelijkheid om de cursussen Theorie A, B, C of D te volgen.

Je volgt 10 lessen theorie, waarna je een schriftelijk examen aflegt. Heb je dat gehaald, dan is er de mogelijkheid om een praktijkexamen af te leggen. Je eigen docent leidt je op voor dit examen en een examencommissie bepaalt of je niveau voldoende is. Bij veel muziekverenigingen wordt het behalen van theorie-examens erg op prijs gesteld. De lessen en examens zijn gratis voor harfa-leerlingen (leden van door ons erkende muziekverenigingen en koren).

Heb je les van een freelance docent en ben je niet aangesloten bij een muziekvereniging of koor, ook dan kun je meedoen aan de cursus:
tarieven-muziekexamen

De cursus is voor alle deelnemers exclusief lesboek (ongeveer €20,00).

De cursus B start jaarlijks in oktober en de cursussen A en C in januari (mits er voldoende aanmeldingen zijn).

De theorielessen worden gegeven in Stadskanaal of Sellingen. We houden hierbij rekening met de woonplaats van de deelnemers.

Wil je meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Popbands 8+ 12+

Altijd al in een bandje willen spelen? Met De Rijdende Popschool kan dat!

Bij De Rijdende Popschool krijgen kinderen, jongeren en volwassenen muziekles in een bandje. Om mee te kunnen doen met De Rijdende Popschool hoef je geen instrument te kunnen bespelen en je hoeft ook niets te huren of kopen. De Rijdende Popschool komt met een auto vol instrumenten naar Stadskanaal! Plezier hebben in muziek maken en een goed humeur is voldoende. In de bandjes wordt vooral popmuziek gespeeld, zoals muziek van Harry Styles, Maneskin of Taylor Swift.

Gratis kennismakingslessen in Kunstenschool ZG Stadskanaal op dinsdag 17 september:
15.30-16.45 uur: Kids 8-12 jaar (basisschoolleerlingen)
16.45-18.00 uur: Kids 8-12 jaar (basisschoolleerlingen)
18.30-19.45 uur: Tieners 12-17 jaar (voortgezet onderwijs)
19.45-21.00 uur: (jong)volwassenen 18+

De popbands zijn een samenwerking tussen Kunstenschool ZG en De Rijdende Popschool.

Kijk voor meer informatie en opgave op: derijdendepopschool.nl

Saxofoon

Je kunt op twee manieren saxofoonlessen volgen.

Les via freelance docent

Je volgt de lessen niet via Kunstenschool ZG, maar bij een freelance docent die les geeft in onze locaties. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Frank Extra.

Les via muziekvereniging – harfa

Ben je lid van een door ons erkende muziekvereniging in de gemeenten Stadskanaal of Westerwolde-Zuid en wil je graag saxofoonlessen volgen? Dan kun je tegen een aantrekkelijk tarief les krijgen. Docent: Frank Extra.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie: info@kunstenschoolzg.nl

Muziekles met kleur

Gaat muziek maken net even iets moeilijker?

Voor mensen met een verstandelijke beperking hebben wij de cursussen Muziekles met Kleur en Reageren op muziek ontwikkeld.

 

Muziekles met kleur

Muziek is voor veel mensen erg belangrijk in het leven. Echter niet iedereen is in staat om reguliere muzieklessen te volgen. Juist voor deze mensen is er ‘Muziekles met kleur’.

De leerling leert via een kleurensysteem een toetsinstrument bespelen. Dit kan een keyboard, piano of orgel zijn. De lessen worden gegeven middels een lessenkaart van 10, 20 of 35 lessen. De lessen zijn individueel en alleen de gevolgde lessen worden afgetekend.

Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact op: info@kunstenschoolzg.nl of 0599-745086.

 

Reageren op Muziek

Gaat muziek maken net even iets moeilijker?

Voor mensen met een verstandelijke beperking hebben wij de cursussen Reageren op muziek en Muziek met kleur ontwikkeld.

 

Reageren op muziek

Muziek is voor veel mensen erg belangrijk in het leven. Echter niet iedereen is in staat om reguliere muzieklessen te volgen. Juist voor deze mensen is er ‘Reageren op Muziek’.

Twee-wekelijks komen leerlingen met een verstandelijke beperking van verschillende leeftijden langs bij Kunstenschool ZG. Een combinatie tussen muziekles en muziektherapie biedt deze leerlingen de mogelijkheid om zich muzikaal te kunnen uiten.

In groepsvorm wordt gezongen, muziek gemaakt, gedanst indien mogelijk en geluisterd naar muziek. Alles komt voorbij en de muziekles is zo elke keer weer een vrolijk muzikaal uurtje. Bij minimaal 5 deelnemers gaat de cursus van start. De locatie wordt in overleg bepaald.

Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact op: info@kunstenschoolzg.nl of 0599-745086.

 

 

Klarinet

Je kunt op twee manieren klarinetlessen volgen.

Les via freelance docent

Je volgt de lessen dan niet via Kunstenschool ZG, maar bij freelance docent Frank Extra die les geeft in onze locatie in Stadskanaal.

www.frankextra.nl

Les via muziekvereniging – harfa

Ben je lid van een door ons erkende muziekvereniging in de gemeenten Stadskanaal of Westerwolde-Zuid en wil je graag klarinetlessen volgen? Dan kun je tegen een aantrekkelijk tarief les krijgen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie: info@kunstenschoolzg.nl

Viool

Kunstenschool ZG verzorgt zelf geen vioollessen. Je kunt hiervoor terecht bij freelance docenten Evelyn van der Stelt en Renée de Jong Verwoerdt.