Direct naar de inhoud.

Een mooi kunstwerk van glas maken? Kom dan meedoen met de Workshop Glasfusion op 23 november!

Nieuw: Iedereen kan tekenen! Volg de workshop of de 10-delige cursus. Start: januari 2025.

Tekenen – cursus

Tekenen voor volwassenen

Basiscursus voor iedereen die wil leren tekenen!
Leuke leerzame lessen, waarin je ontdekt dat iedereen kan leren tekenen.

10 lessen op de donderdagochtend

Start: 30 januari 2025
9.30-12.00 uur

Tekenen – cursus

Tekenen, iedereen kan het!

”Ik kan echt niet tekenen”. Klinkt je dat bekend in de oren? Maar wil je toch graag leren tekenen?
In de cursus ‘Tekenen, iedereen kan het!’ ervaar je dat tekenen eigenlijk heel gemakkelijk is. Tenminste, als je alles durft los te laten wat je tot nog toe geleerd hebt. Je leert te kijken zoals dingen daadwerkelijk zijn en niet zoals je denkt dat ze zijn. Tekenen door middel van ‘kijken’ en niet door middel van ‘weten’. Door het aanleren van een aantal basisvaardigheden kom je in contact met je rechterhersenhelft, het deel waar je creatieve brein zich bevindt.

Je krijgt allerlei verschillende tekenoefeningen aangeboden. Er wordt lekker los en onbevangen getekend. Als je tekeningen klaar zijn, is precies in je tekeningen aan te wijzen waar getekend hebt met je hoofd (het weten) en waar met het oog (het kijken) en het verschil dat dat maakt in je tekeningen en jouw tekenhandschrift.

De cursus is tevens een goede basis voor schilderen en ander ruimtelijk werk. We werken onder andere met een fineliner en houtskool.

De lessen worden gegeven door Aafke Sterenberg. Zij is een ervaren en enthousiaste docent die al jarenlang verschillende cursussen tekenen en schilderen begeleidt. Zijn ontwikkelde haar lesmethode op basis van de methode van Betty Edwards ‘Ontwikkel de creatieve elementen die verborgen liggen in je rechterhersenhelft’ en heeft op deze manier al heel veel mensen leren tekenen. Ook zij die dachten het echt niet te kunnen.

Leslocatie: Kunstenschool ZG Stadskanaal, Raadhuisplein 2 Stadskanaal

Het tarief is inclusief materialen en koffie/thee.

Tarief

Ervaringen van cursisten:
Elvira: ”Aafke maakt waar wat ze zegt, iedereen kan tekenen!”
Mattheus: ”Je hebt door deze manier van werken een nieuw luikje in mijn hoofd geopend, waardoor ik heb ontdekt dat ik nieuwe zinvolle bezigheden kan ontwikkelen.”
Melissa: ”Ze leert je vooral kijken en vertrouwen dat je hand doet wat je oog ziet en vooral dat tekenen plezier geeft.”
Esme: ”Ze leert je anders kijken naar de wereld om je heen, waardoor je ineens veel meer ziet en hoe je deze wereld op papier krijgt.”
Angeline: ”De lessen van Aafke zijn heel bijzonder, voor het eerst heb ik het gevoel dat ik kan tekenen.”
Evelyn: ”Tekenen iedereen kan het en zijn bewijst dat.”

Wordt ook aangeboden als workshop!
‘Iedereen kan tekenen’ is er ook als workshop, deze wordt gegeven op zaterdag 18 januari van 10.30-15.30 uur: info workshop

Ik wil meer informatie over deze cursus

Ik ben geïnteresseerd in deze cursus