Direct naar de inhoud.

Dinsdag 26 september: popbands De Rijdende Popschool weer van start in Stadskanaal!

 

Woensdag 25 oktober: Muzikale theatervoorstelling ‘Rinkel en Saar naar de onderwaterwereld’ (2+)

Vacature bestuursvoorzitter

Kunstenschool ZG is dé school voor kunst en cultuur in de gemeente Stadskanaal, Westerwolde en omgeving.

Stichting Kunstenschool ZG verzorgt en faciliteert muziek-, dans- en theaterlessen in de gemeenten Westerwolde en Stadskanaal. In de nabije toekomst zal het aanbod bovendien worden verrijkt met beeldende kunst. In verband met het aftreden van één van onze bestuursleden, zijn wij op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter (m/v).

Heb jij affiniteit met muziek, dans en/of theater? Vind je het belangrijk dat het onderwijs op dit gebied goed geregeld is in jouw regio? Onderschrijf jij de visie dat zoveel mogelijk mensen in ons werkgebied in contact zouden moeten komen met muziek, dans en/of theater? Wil je mede het beleid bepalen van een kerngezonde, groeiende en toekomstgerichte kunstenschool?

Als bestuurslid van Kunstenschool ZG ben je eigenlijk meer adviseur en toezichthouder dan bestuurder. De directeur heeft de dagelijkse leiding en het bestuur is eindverantwoordelijk. Voor de samenstelling van het bestuur vinden wij diversiteit belangrijk, zoals een spreiding van leeftijd, kennis, kunde en achtergronden. Een bestuurslid is bij voorkeur woonachtig in het werkgebied, maatschappelijk betrokken en in staat om een bijdrage te leveren aan de organisatie.

Als voorzitter van het bestuur ben je bovendien procesverantwoordelijk en zorg je ervoor dat het bestuursleden optimaal participeren. Je leidt de bestuursvergaderingen, onderhoudt contact met de directeur en kunt de kunstenschool indien nodig extern vertegenwoordigen. We zoeken een verbinder met bestuurlijke ervaring en natuurlijk gezag. Een betrokken leider die zich kan inleven maar ook afstand bewaart en efficiënt kan vergaderen. 

Als jij je herkent in bovenstaand profiel, nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Stuur je reactie per mail naar: h.riksen@kunstenschoolzg.nl

Voor meer informatie over de functie kun je contact op met de huidige voorzitter van het bestuur,
Harm-Jan Riksen, via hetzelfde mailadres.

Belangstellenden voor de functie van voorzitter worden verzocht uiterlijk 21 juli 2023 te reageren.