Direct naar de inhoud.

VANAF JANUARI 2023:

Workshops voor jongeren (12-18 jaar) in de buurthuizen van Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde en Alteveer meer informatie

Theaterlessen voor jongeren (12-18 jaar) in de gemeente Westerwolde-Zuid (binnenkort meer informatie)

Musicallessen voor basisschoolleerlingen in de gemeente Westerwolde-Zuid meer informatie

Schetswandelen

Geschikt vanaf groep 3 primair onderwijs en voortgezet onderwijs.

Schetswandelen

De leerlingen gaan met papier en potlood op pad om een schets te maken in de buitenruimte. Dit kan bijvoorbeeld een straat, gebouw of park zijn. Omdat de tijd voor een schets slechts drie minuten is kan niemand een uitgewerkte tekening gaan maken, waardoor geoefende en minder geoefende tekenaars gelijk zullen zijn. Door gebrek aan tijd wordt er automatisch weggelaten en geabstraheerd. Tijdens de wandeling wordt verteld over in de wandeling opgenomen cultureel erfgoed.

Op een groot vlak karton werken de leerlingen vervolgens met wasco en ecoline de schetsen uit op een snelle, expressionistische manier met felle kleuren en grove structuren, vergelijkbaar met de expressionistische stijl van De Ploeg. Zo ontstaat een soort plattegrond van de wandeling.

  • Voor groep 3 t/m 8 primair onderwijs en voortgezet onderwijs.
  • Aantal leerlingen: 10-30.
  • Tijdsduur: 1,5 tot 2 uur.
  • Het tarief voor scholen en instellingen binnen ons werkgebied (gem. Stadskanaal en Westerwolde Zuid) is €42,50 per uur.
  • Het tarief voor scholen en instellingen buiten ons werkgebied is €65,00 per uur.
  • Tarief is exclusief materiaalkosten (karton, ecoline en wasco).
Terug naar lesoverzicht