Direct naar de inhoud.

De foto’s van het Slotfestijn vind je binnenkort hier.

Affiche a la Werkman

Geschikt voor de bovenbouw primair onderwijs en voortgezet onderwijs.

Affiche a la Werkman

Bij het lezen van de titel denk je misschien in eerste instantie aan een muziekles, niets is minder waar! Tijdens deze workshops, geschikt voor de bovenbouw van het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs, maken de kinderen kennis met de kunstenaar Hendrik Werkman.

H.N. Werkman was een expressionistische kunstenaar die met druktechnieken werkte en maatschappij kritische druksels/affiches maakte tijdens de Tweede wereldoorlog.

Tijdens deze workshop maken de kinderen kennis met de druktechniek mono-printing. Mono-printing is het maken van een directe afruk van een object. Je kunt stempels maken met bijvoorbeeld aardappels, karton of papier. Ook kun je van andere soorten objecten afdrukken maken om een leuke textuur te krijgen. Denk hierbij aan kant, blaadje of andere stofjes en materialen met een interessante textuur.

De kinderen maken een combinatie van tekst en beeld. Dit kan een zijn waarmee zij hun figuurlijke stem laten horen, wat ze van iets vinden of waar ze iets over kwijt willen.

  • Lesduur: 60 minuten
  • Het tarief voor scholen en instellingen binnen ons werkgebied (gem. Stadskanaal en Westerwolde Zuid) is €32,50 per uur (tarief 2022-2023: €42,50 per uur)
  • Het tarief voor scholen en instellingen buiten ons werkgebied is €65,00 per uur
  • Tarief is exclusief lesmateriaal
Terug naar lesoverzicht