Direct naar de inhoud.

Maandag 13 t/m vrijdag 24 januari: Gratis proeflessen muziek, dans en theater!

Lars Müller

Maar toen ik voor het eerste Jerry Lee Lewis hoorde wist ik dat dit mijn ding was. Hierdoor kwam ik na een jaar algemene muzikale vorming en blokfluit bij pianoles terecht. Helaas wist de pianolerares niet wat ze met mij aan moest en dus hielden de pianolessen op een gegeven moment op. Inmiddels had ik op TV een concert van Chuck Berry gezien en was ik helemaal gek van de gitaar. Mijn vader wilde me nog één kans geven en ik mocht op gitaarles, bingo! Dit was het voor mij!

Na verloop van tijd ging ik in bandjes spelen en ontwikkelde ik mij tot een echt sologitarist. Na een afgekapte elektronische opleiding werd ik toegelaten tot het Conservatorium in Enschede. Ik heb daar de opleiding Docerend Musicus gedaan en deze succesvol afgerond.

Tijdens mijn tienerjaren ontwikkelde ik smaak voor de Blues en dat is tot de dag van vandaag een rode draad gebleken qua smaak en stijl. Zo heb ik o.a. in Pop en Hardrock bandjes gespeeld en luister ik graag naar klassieke muziek. Op het conservatorium ben ik van Jazz en Fusion gaan houden, maar de Blues is denk ik mijn anker en klinkt door in alles wat ik doe.

Mijn gitaarlessen zijn gericht op de leerling. Ik probeer heel individueel te kijken naar de sterke en zwakke kanten van iemands talent en hier op in te spelen. Uiteraard komen, dankzij mijn achtergrond, Blues, Rock (and Roll) en Jazz als improvisatie stevig aan bod in mijn lessen. Maar wat natuurlijk het belangrijkste is: muziek maken moet plezier zijn! Er wordt veel gepraat over en geluisterd naar muziek en samen proberen we op een leuke manier vooruit te komen.

Voor de jongere leerlingen probeer ik in de lessen ook een stukje algemene muzikale opvoeding toe te voegen. Zoals, wie is Eric Clapton, wie was Mozart, hoe is de elektrische gitaar ontstaan? Er worden video’s op YouTube bekeken en er wordt veel aandacht besteed aan het op de juiste manier oefenen en het uiteindelijk zelfstandig kunnen spelen.

Momenteel speel ik in een te gekke band, genaamd Blue Brew. Dit is een Bluesy trio (gitaar/zang, bas en slagwerk). We spelen door heel Nederland en een groot deel van ons repertoire is eigen werk. Check de site: www.bluebrew.nl.

Vanaf je elfde jaar kun je bij mij terecht voor les.

Op dit moment neem ik geen nieuwe leerlingen aan.

Tel.: 06 – 3487 7634

E-mailadres: gitaarschoolmuller@gmail.com