Direct naar de inhoud.

Koningin Maxima aanwezig bij ondertekenen ‘Muziekakkoord’

In aanwezigheid van Koningin Maxima, is maandag 10 mei in Vesting Bourtange het convenant ‘Muziekakkoord Groningen Oost’ ondertekend door wethouder Giny Luth. Dit akkoord is onderdeel van Meer Muziek in de Klas, een project van Koningin Maxima en Van den Ende Foundation. Meer Muziek in de Klas heeft tot doel dat ieder kind recht heeft op lessen in muziek en dans.

Met dit convenant onderstrepen Kunstenschool ZG en andere cultuurcentra samen met de scholen, kinderopvangcentra, orkesten en pabo’s, het belang van muziekonderwijs op de ontwikkeling van kinderen. Het convenant wordt mede ondersteund door de gemeenten Westerwolde, Pekela, Veendam, Oldambt en Stichting Kunst & Cultuur (K&C).

Met deze samenwerkingsovereenkomst leggen de betrokken partijen vast dat ze zich de komende jaren inzetten voor structureel muziekonderwijs op alle basisscholen en de kinderopvang. Hierin is aandacht voor zelf muziek maken, bewegen op muziek en professionele podiumvoorstellingen op het gebied van muziek en dans.

Voor haar 50e verjaardag reist Koningin Maxima vanaf 10 mei rond door Nederland en krijgt zij dit convenant in verschillende plaatsen aangeboden. De kinderen die meegewerkt hebben aan Meer Muziek in de klas, kunnen online kaarsjes op haar verjaardagstaart plaatsen.

Het bezoek van Koningin Maxima aan Bourtange werd omkleed met optredens van dansleerlingen van Rianne Wiersma en accordeonist Gertie Bruin, docent bij Kunstenschool ZG. Publiek mocht niet bij het bezoek aanwezig zijn. In het tv-programma dat op 16 mei wordt uitgezonden ‘Koningin Maxima; een leven vol muziék’ vanuit het Koninklijk Theater Carré, bieden kinderen haar een muzikale verjaardagstaart aan. De taart met 50 kaarsjes staat symbool voor de wens van de Koningin: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied.