Direct naar de inhoud.

Nieuw bij Kunstenschool ZG: cursussen beeldende kunst!

Harm-Jan Riksen draagt voorzittershamer over

Per 1 januari 2024 draagt Harm-Jan Riksen het voorzitterschap van het bestuur van Kunstenschool ZG over aan Goziena Brongers.

Harm-Jan Riksen was twee volle termijnen, van 2016 tot en met 2023, voorzitter van het bestuur van Kunstenschool ZG.

Goziena Brongers start per 1 januari 2024 als nieuwe voorzitter en is geen onbekende voor Kunstenschool ZG. Tot 2022 was Goziena Brongers wethouder van Stadskanaal, waarbij zij cultuur in haar portefeuille had. Zij stond als wethouder aan de wieg van het succesvolle jongerenproject ‘Kunstenschool in de Wijk’.

Het ritueel van de overdracht van het voorzitterschap ging gepaard met het daadwerkelijk overdragen van de voorzittershamer. Zoals een Kunstencentrum past, een speciaal voor Kunstenschool ZG uit Amerikaans noten- en lindenhout vervaardigde hamer in een red ceder kist, ontworpen en gerealiseerd door George van Engelen.

Goziena Brongers: ’Ik ben erg enthousiast de rol van voorzitter te mogen vervullen, omdat de culturele activiteiten van Kunstenschool ZG heel belangrijk zijn voor het onderwijs en de individuele talentontwikkeling en niet te vergeten het plezier dat eraan te beleven is.

Ik wil daarom graag bijdragen aan het in stand houden van een voorziening als Kunstenschool ZG en de verdere ontwikkeling hiervan in de toekomst.’