Direct naar de inhoud.

Vanwege de lockdown blijven alle locaties van Kunstenschool ZG gesloten. Mochten er versoepelingen mogelijk zijn, dan zullen we dat zo spoedig mogelijk laten weten via de website en onze nieuwsbrief.

Voor vragen kun je contact opnemen met het secretariaat: info@kunstenschoolzg.nl of 0599-745086.

Gezocht: bestuurslid. Heb jij affiniteit met muziek, dans en theater en wil je je inzetten voor een prachtige organisatie? Meer informatie.

Peuterdans 2+

  • Start: september 2021
  • Stadskanaal
  • Woensdag 9.30-10.30 uur
  • 10 lessen van 60 minuten
  • €79,25 (seizoen 2020-2021)

Peuterdans 2+

Jongens en meisjes van 2 en 3 jaar leren leuke liedjes en gaan volop bewegen op de muziek. In de lessen wordt gewerkt met thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van het kind. Elke les heeft dezelfde structuur, zodat het voor de peuters heel herkenbaar is. De liedjes kunnen makkelijk door de kinderen en (groot)ouders meegezongen worden.

Per les wordt gewerkt met een thema, zoals jaargetijden, kabouters, dieren en meer. Soms leent een thema zich voor meerdere lessen en komt dan vaker terug. De bewegingen worden meestal uitgevoerd met gebruik van materialen (danslinten, sjaaltjes, toverstafjes).

De lessen dragen bij aan de muzikale ontwikkeling van kinderen en bevorderen de motoriek. Stapje voor stapje, vanuit hun eigen belevingswereld raken ze vertrouwd met muziek en dans. Een prachtige beleving voor ouder en kind.

Na afloop van de lessen krijgen de kinderen het diploma Peuterdans. De cursus is inclusief koffie/thee en ranja.

Groepsgrootte: 5-12 kinderen.

Doorlopende leerlijn

Peuterdans is onderdeel van onze doorlopende leerlijn. Na Peuterdans kan doorgestroomd worden naar Ballet/Kinderdans 3,5+ om vervolgens door te stromen naar Ballet 6+ en Streetdance 6+. Maar er is niet alleen dans, ook kan er volop gemusicieerd worden bij ons. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er Muziek voor Kleuters en vanaf 6 jaar De Muziekwerkplaats, waar een goede basis wordt gelegd voor het leren spelen op een instrument. Ook kan er vanaf 7 jaar gestart worden met Jeugdtheater. Volop mogelijkheden dus voor kinderen om zich te ontwikkelen in muziek, dans en theater.

Tirza Huizenga

Vanaf januari 2012 is Tirza werkzaam bij Kunstenschool ZG als dansdocente. Zij is een enthousiaste en zeer ervaren docente die kinderen op speelse wijze de eerste dansstapjes aanleert, maar zeker ook de al meer ervaren leerlingen verder helpt met houding en technieken. Het dansplezier staat bij Tirza altijd voorop. Ze verzorgt bij Kunstenschool ZG voor kinderen Peuterdans, Ballet en Streetdance lessen en voor volwassenen Dance Workout 21+.

Lees meer

Ik wil graag een proefles

Ik ben geïnteresseerd in een proefles

Ik wil graag inschrijven

Aanmeldformulier
Cursus type
Automatisch incasso in drie termijnen kan alleen bij inschrijving aan het begin van seizoen (tot 1 oktober).